SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FRÖJEREDS IF
Historik

Innebandyn inom Fröjereds IF fyller 25 år 2017!

 

Första gången sporten kom att diskuteras var nämligen på hösten 1991. Den nya innesporten hade funnit anhängare i Tidaholm och några ville få till stånd mer än spel bland kompisgäng.

-Det diskuterades bland annat på Marbodal (Tidaholms största arbetsgivare, tillverkare av köksinredning) och jag föreslog att man skulle ta upp frågan med Fröjereds IF, minns Kent Svensson.

Svensson, med fötterna i fotbollens rekordrullor (har gjort flest A-lagsmål i föreningens historia) och över 25 år i styrelsen, såg tillsammans med övriga i styrelsen möjligheten att gjuta nytt liv i en förening som då förde en allt mer tynande tillvaro.

-Fotbollen var på lite tillbakagång. Det var en överlevnadsfråga att få nya medlemmar, minns Kent Svensson.

Första gången Fröjereds IF för in ordet innebandy i protokollen var vid föreningens möte 3/12 1991. Några entusiaster bland föreningens fotbollsspelare tog under punkten “Övriga frågor” upp en diskussion om den nya sporten kunde vara något för den då helt fotbollsinriktade föreningen. I protokollet står att läsa:

“Eftersom det finns ett visst intresse i föreningen att starta en innebandysektion skall man ha en träff med de intresserade på nästa styrelsemöte”.

 

Kunde inte ana

 

Det formella bildandet av en sektion får dock ses som startskottet för den verksamhet som i dag firar de största idrottsliga framgångarna i Tidaholms kommun.

Det avgörande styrelsemötet hölls 8/1 på Fröjevi. Som elfte punkt i protokollet nedplitades följande noteringar:

“Beslöts att starta en innebandysektion och till Fritidsnämnden anmäla att man ämnar bedriva seriespel i Tidaholm 1992”.

Ordförande vid tidpunkten var Örjan Persson som då inte i sin vildaste fantasi kunde se den utveckling som sektionen skulle få 15 år efter beslutet.

- Jag ska inte säga att vi såg det som korpverksamhet, sporten hade redan etablerat sig i landet. Men det fanns nog ingen som kunde se den utveckling som väntade.

I beslutet deltog också Rolf Johansson, Rune Coltén, Anders Blomgren, Kent Svensson, Johnny Gustafsson, Lars-Olof Hellqvist och Stig Andersson. Styrelsen såg farhågor, som till exempel risken att konkurrera idrottsligt med fotbollen och de kostnader som satsningen skulle medföra.

Fördelarna vägde bevisligen över. Örjan Persson minnesbild är att man såg en möjlighet att förnya fotbollstruppen, med spelare som kunde dubblera sporterna.

-En av fördelarna var också att medlemsantalet skulle öka.

Tiden har gett förespråkarna rätt. Redan efter två månader anmäldes 21 nya medlemmar vid ett månadsmöte.

Vid tidpunkten för årsmötet 1991 hade klubben 368 medlemmar. Vid tidpunkten för årsmötet 2017 hade Fröjereds IF 533 medlemmar och den ökande trenden håller i sig.

 

Växte mycket snabbt

 

Den nya sektionens styrelse bildades formellt 5/2 1992. Första styrelsen bestod av Lennart Blom som sammankallande, Per-Inge Karlsson och Jonas Ceder.

Lennart Blom, som var en av förslagsställarna vid det avgörande årsmötet, minns starten.

- Vi var ganska många som ägnade oss åt innebandy på korpnivå, några av oss ville kanske något mer och det satte igång diskussionen.

Det som började som en “hobby” - för det var det i början - skulle växa så snabbt.

Redan vid första styrelsesammanträde tillskriver föreningens styrelse Tidaholms kommun och framför önskemål om att sarg för det nya spelet ska införskaffas, liksom mål.

Det önskemålet uppfylldes per omgående. I mars 1992 fanns sarg och mål på plats i Forshallen och verksamheten började ta form. Först ut blev planeringen för en korpturnering som senare kom att anordnas i Tidaholm 17-18/10. Nästa steg blev anmälan till seriespel för ett seniorlag på herrsidan.

Vecka 39 1992 inleddes spelet i div V med en seger som sedan följdes av en oavgjord match. Laget hade fått en smakstart.

- Jag minns inte riktigt vad man trodde då, om framtiden. Vi såg kanske spel för ett eller två herrlag, men ganska snart kom det igång ett damlag och sedan ett ungdomslag...

-Det har egentligen aldrig funnits något uttänkt strategi, utan intresset för sporten har mer eller mindre ramlat på oss, säger Lennart som får räknas till en av "veteranerna" inom Fröjereds innebandy. 1997-2013 hade han en plats i föreningens styrelse, flera år som vice ordförande. Han har också verkat som föreningens kassör, och är fortfarande aktiv i innebandysektionen.

Under åren har det inom sektionen utvecklats en kodex som Lennart tror är förklaringen till att man lyckats växa så snabbt och mycket slippa stridigheter som annars kunde ha oroat.

- Vi har alltid försökt fördela tider och resurser så rättvist vi kunnat, så att alla ska kunna vara med. Vi har inte påverkats av att det för stunden gått bättre för det ena eller andra laget.

 

Fantastisk serieseger

 

Herrlaget gick snabbt fram i seriesystemet. Redan första säsongen vann man div V. 1995-96 vann man div III (efter serieomläggning) och säsongen 1996-1997 nådde man herrlagets största framgång. Hittills.

Efter en dramatisk serie där Fröjered skuggat Borås i toppen skulle allt avgöras i sista matchen. Lennart Blom minns fortfarande känslan den marskvällen, hur allt avgjordes i sista minuterna inför 400 personer i Forshallen. Fröjered gjorde vad man måste mot Tibro, men för att kunna vinna serien var Törebodalaget Halna tvungna att lugga Borås på poäng. Ett Borås som chocköppnade matchen med 5-0.

- Vi trodde det var kört, men på något sätt lyckades Halna komma igen och dunka in 5-5 i slutet.

Scenerna i Forshallen kan med ord inte beskrivas. För Lennart Blom var ögonblicket det stoltaste i en lång karriär.

Glädjen varade dock inte länge. Oflyt i div I-spelet kombinerat med att seriesystemet las om gjorde elitsejouren kort. Bara fyra lag fick stanna kvar i div I, Fröjereds IF var inte långt ifrån men slutade till sist på åttonde plats i en knallhård serie.

- Vi hade oflyt i en del matcher, förlorade med uddamålet. Sedan var vi orutinerade, gjorde en del misstag.

2018 återfinns herrlaget i div II.

 

Damernas första elitlaget

 

Damerna i Fröjereds IF hade en något planare utvecklingskurva. Visserligen vann man första serien man deltog i, div III 1994-1995, men var sedan fast förankrade i division II. Fram till 2003-2004 vill säga.

Då lyckades laget, efter att flera år i rad varit med i toppen och slagits, att bärga seriesegern, varvid förhoppningarna fanns om ett avancemang till division I. Tyvärr ställdes man i kvalspelet mot elitseriesatsande Filipstad varför div I-drömmarna grusades. Trodde man.

Under våren tog Råby BK beslutet att dra sig ur seriespel på grund av ekonomin varför Fröjereds IF - i kraft av det bäst placerade div II-lag som inte kvalat sig upp - erbjöds en plats i div I.

Erbjudandet lockade naturligtvis, det var fråga om att flytta upp till en serie administrerad av Svenska Innebandyförbundet. Landets näst högsta serie. Men det avskräckte också, bland annat resekontot innebar att föreningens budget sköts i sank med 50 000 kronor. Men en enhällig styrelse tackade den 25/5 2004 ja till erbjudandet. I protokollet från det extrainkallade mötet, lett av Marita Persson-Lindberg, noteras att “Det ekonomiska åtagandet är stort och kräver krafttag från alla parter men det uppvägs med råge den stolthet som känns över att ett av föreningens lag härmed får möjlighet att representera på elitnivå”.

Satsningen visade sig riktig. Damlaget var under fyra säsonger i landets nästa högsta innebandyserie och var Tidaholms enda lag med elitstatus, några säsonger har man varit på vippen att ta sej upp från dåvarande div 2 men missat knappt i kvalet.

I skrivande stund är damerna åter med i toppen av Allsvenskan, en omläggning av serierna gör att landets näst högsta serie under SSL bemämns så numera och därmed är Damerna i FIF Tidaholms flaggskepp i idrottssverige.

-Damlaget har hela tiden haft en bra organisation bakom, med många etablerade ledare. Det har gett en stabilitet i arbetet, ser Kent Svensson som förklaringen till att just damlaget lyckats bäst de senaste åren.

-Sedan har inte heller damerna haft samma konkurrens som herrarna om spelarnas uppmärksamhet. Många damer har koncentrerat sig på just innebandy och det ger resultat.

Att fotbollslegenden Svensson kom att engagera sig i damlaget berodde på döttrarna Elin och Märta, båda med åren framgångsrika spelare i A-laget. Men om han ska välja det stoltaste ögonblicket under 15 åren väljer han, kanske förvånande, herrlagets avancemang till div I.

- Det var så speciellt. Damernas avancemang skedde ganska odramatiskt, herrarnas serieseger kom så överraskande och det blev så mycket känslor.

 

Sparbankshallen viktigast

 

På frågan vilket beslut som varit viktigast för innebandyn får man snabbt svaret: byggande av Sparbankshallen.

-Det är den hallen som satt fart på ungdomsintresset och som gjort det möjligt för oss att växa. Vi hade aldrig kunnat nå dit vi är utan en ny hall, slår Kent Svensson fast.

- Den har varit viktig. I dag har vi problem att få plats i de tre hallar som finns att tillgå i Tidaholm. Det är i dag svårt att begripa hur vi klarade oss innan, säger Lennart Blom.

Frågan om en ny hall i Tidaholm kom på tal 1996. 8/5 noterar styrelsen att “FIF/HVT/TGS ska göra gemensam skrivelse till kommunen om en ny hall i samband med skolbygget vid Hökensås”. Det dröjer dock till 1999 innan frågan tar fart. 6/4 1999 tas beslut om att föreningen ska delta i arbetet med att försöka sälja in sponsorstolar till en ny hall, ett sätt att dra in pengar. Det avgörande steget för ett förverkligande av hallen blir när Tidaholms Sparbank går in och ger kommunen ett amorteringsfritt lån. Därav namnet Sparbankshallen.

Under 2000 tar bygget form och 7/3 kunde styrelsen glatt ge order om att “säga upp klubblokalen i Forshallen från den 31 mars”.

6 maj 2000 var det dags för invigning , i samband med att elitserielaget IFK Skövde mötte juniorlandslaget i en handbollsmatch. Det blev en pampig invigning, men lite för tidigt, skulle det visa sig. Limmet i golvet hann knappt torka vilket gav problem senare. Men efter en tids trubbel har hallen fungerat prickfritt och blivit en given “huvudort” för innebandy. Idrottshallen och Forshallen fungerar som kompletterande träningshallar.

- Det var tack vare Gösta Cronholm att hallen kom till. Utan hans arbete hade det blivit en halvmesyr, berömmer såväl Lennart Blom som Kent Svensson .

Framlidne Gösta Cronholm var en profil i friidrottsklubben Hökensås UR och den person som ledde den hallkommitté som drog fram nyförvärvet.

 

Elitserien 2021?

 

Var innebandyn i Fröjereds IF befinner sig nu finner du på denna hemsida. Men var finns sporten när det är dags att fira 30?

Lennart Blom har svårt att sia. Han tror att ungdomsverksamheten fortsätter att utvecklas. Inför seriestarten 2006-2007 har föreningen tio ungdomslag i verksamhet, över 240 aktiva spelare.

- Dit har vi nått utan att riktigt aktivt marknadsföra oss. Folk ringer och frågar efter platser, i vissa lag har vi tyvärr varit tvungna att säga nej. Det finns ett intresse för sporten som jag tror kommer fortsätta.

Och fortsätter ungdomsverksamheten som under de senaste åren borde det också ge resultat i seniorsammanhang.

-På herrsidan är det rimligt att kunna gå upp någon division. Att vi inte kan göra det nu tror jag beror på att de aktiva, och så har det nog varit hela tiden, haft svårt med prioriteringar. De har inte klart uttalat för sig själva om de vill vara innebandyspelare eller fotbollsspelare. Den dag de gör det…

Om Lennart Blom fritt får önska något inför framtiden står en ny inomhushall allra högst upp.

- Som det är nu räcker inte halltiderna till i Tidaholm. Våra sportutövare får inte de möjligheter de borde ha, de allra flesta lag får nöja sig med två tider i veckan, några av dem bara en-timmarspass. Tillkomsten av Sparbankshallen betydde mycket men vi har växt så enormt de sista åren att det behövs mer.

- Ska föreningen, kommunen, ha ambitionen att nå längre måste det till mer halltider.

Kent Svensson vågar sig på spådomen att föreningen då är ett etablerat elitserielag på damsidan.

- Med den ungdomsverksamhet vi har är det ingen omöjlighet!

15 år i korthet:

 

 

1992-1993:

En herrtrupp förbereder sig inför seriespel. Föreningen anmäler ett A- och ett B-lag.

Innebandysektionen: Lennart Blom som sammankallande, Per-Inge Karlsson och Jonas Ceder. Vid årsmötet i december förlängs sittande sektions mandat till vårmötet, fyllnadsval av Per Blom.

1993-1994:

Vinst i div V efter endast en poängförlust. B-laget tvåa i sin serie. Seger i Guldcupen, Falköping. Uppstart för damlag och B-juniorlag

Tränare: Patrik Löfborg tränare,

Innebandysektion: Per Blom, Lennart Blom, Per-Inge Carlsson, Jonas Ceder, Anders Fridh.

1994-1995:

Tre seriesegrar av fyra möjliga (A-lag herr, B-lag herr, Damlag, B-juniorer). Herrlaget lyckades sämst som fyra i div IV. Damlaget vann div III, vann Guldcupen i Falköping och blev trea i DM.

Innebandysektion: Lennart Blom, Kent Svensson, Patric Löfborg, Fredrik Svan, Stefan Rundkvist, Georgos Mochos, Niklas Kristersson, Per Blom.

Herrar:

Tränare: Patric Löfborg/Peter Nossler. Årets spelare: Joakim Andersson. Årets överraskning: Tomas Johansson.

Damer:

Tränare:Stefan Rundkvist/Fredrik Svahn. Årets spelare: Anna Salker. Årets överraskning: Jenny Blomqvist.

 

1995-1996:

Damlaget femma i div II, nystartade Dam B vann sin serie. Herrlaget seriesegrare i div III med god marginal. Herrar B sexa i elitreservserien. Herrjunior B sist.

Tränare:? Årets spelare: Tommy Fredriksson. Årets överraskning: Stefan Gustavsson. Årets poängkung: Stefan Gustavsson.

Dam:

Tränare: Patric Löfborg/Peter Nossler

Årets spelare: Johanna Högberg. Årets överraskning: Erika Bergström. Årets poängdrottning: Frida Antonsson.

Innebandysektion: Lennart Blom, Jonas Franzén, Nicklas Kristensson, Frida Lindström, Mari Gustavsson, Fredrik Svan.

1996-1997:

Herrlaget seriesegrare i div II, serien avgjordes i sista matchen inför 400 personer i Forshallen. Seger mot Tibro gjorde att man gick förbi Borås i seriens slutminuter. Herrar B fyra i elitreserv. Dam A trea i div II, dam B slutade sexa. Nystartade flicklaget 83.84 seriesegrare och vinner DM. P83-84 sexa.

Herrar

Tränare: Peter Nossler/Stefan Gustavsson (en bit in på säsongen hoppar Nossler av, Gustavsson blir huvudtränare med Per Blom som assisterande). Årets spelare: Patric Löfborg. Årets överraskning: John Ider. Poängkung: Anders Johansson. Poängkung B: Tomas Johansson.

Damer:

Tränare: Fredrik Svahn/Stefan Rundkvist. Årets spelare: Frida Lindström. Årets överraskning: Sofia Eek. Poängdrottning: Maria Johansson. Poängdrottning B: Sara Rehn.

Innebandysektion: Lennart Blom, Nicklas Kristersson, Jonas Franzén, Marie Gustavsson, Frida Lindström, Ann Sofie Jonsson, Stefan Rundkvist.

1997-1998:

Herrlaget gör en bra säsong i div I men en rad tunga uddamålsförluster gör att laget slutar på åttonde plats i div I vilket innebar degradering. Herrar B trea i elitreserv. Dam A fyra i div II, finalförlust i DM. Dam B tvåa. F82-83 trea, P83-84 sexa.

Herrar

Tränare: Mikael Björling, ersätts under säsongen av Stefan Gustavsson. Årets spelare: Henrik Fogelberg. Årets överraskning: Fredrik Nossler. Årets poängkung: Patrik Bergh.

Damer:

Tränare: Maria Johansson, Åsa Johansson. Årets spelare: Ann-Sofie Jonsson. Årets överraskning: Anna Karin Sjögren. Årets poängdrottning: Maria Johansson.

Sektionen: Lennart Blom, Stefan Gustavsson, Ann-Sofi Jonsson, Maria Johansson, Niklas Kristersson, Frida Lindström och Stefan Rundkvist.

1998-1999:

Damlaget trea i div II. Dam B slutar tvåa. Herrar A degraderas från div II, trots en jämn serie. I endast två matcher blev det förlust med mer än 2 mål. Herrar B trea i elitreservserien. A-flickor femma, trea i DM. A-pojkar näst sist. Innebandyskola för P8-10 dras igång.

Herrar:

Tränare: Patric Löfborg. Årets spelare: Tommy Fredriksson. Årets poängkung: Tommy Fredriksson. Årets överraskning: David Alexandersson. Årets poängkung B: Tomas Johansson.

Dam:

Tränare: Mikael Björling. Årets spelare: Madeleine Henriksson. Årets poängdrottning: Maria Johansson. Årets överraskning: Anne Salker.

Damer:

Tränare: Mikael Björling. Årets spelare: Madeleine Henriksson. Årets överraskning: Anne Salker. Årets poängdrottning: Maria Johansson.

Tränare:

Dam flick: Krister Frejdh, Maria Johansson

A-pojkar: Tomas Johansson, Ulrik Frejdh.
Sektionen: Lennart Blom, Stefan Gustavsson, Ann-Sofie Jonsson,. Maria Johansson, Niklas Kristersson, Frida Lindström, Stefan Rundkvist.

1999-2000:

Dam A fyra i div II. Dam B fyra (av fyra). Herrar A trea i div III, herrar B sjua (av åtta). A-flick tvåa. Träningsstart för P89-90 (ej seriespel)
Dam: Inget i årsberättelsen - delades inga priser ut?

Tränare: Mikael Björling, Fredrik Svahn

Herr

Tränare: Patric Löfborg, Fredrik Nossler, Daniel Johansson, Joakim Andersson. Årets poängkung: Patric Löfborg. Årets poängkung B: Tomas Johansson. Årets spelare: Joakim Andersson. Årets överraskning: Niklas Österberg.

Tränare P89-90: Niklas Kristersson, Stefan Rundqvist.

Tränare A-flick: Krister Frejdh

Innebandysektionen: Lennart Blom, Maria Johansson, Ann-Sofie Jonsson, Niklas Kristersson, Frida Lindström, Stefan Rundqvist.

2001-2002:

Dam A fyra i serien, finalförlust i DM. Dam U sexa. Herrar A sexa, herrar B trea. A-flick sexa, ett B-flick i gång som deltog i DM. B-pojklag i seriespel, liksom C-pojk.

Dam:

Tränare: Joakim Broberg. Årets spelare: Sara Högberg. Årets poängdrottning: Sara Anteryd. Årets överraskning: Anna-Lena Prinkkilä. Årets poängdrottning U: Linda Barkenstam.

Herrar

Tränare: Daniel Johansson (fram till jul) därefter Fredrik Svahn. Årets spelare: Niklas Johansson. Årets poängkung: Anders Johansson. Årets poängkung B: Martin Henrysson.

Tränare A-flick: Per Blom, Karin Johansson

Tränare B-pojk: Tomas Johansson, Benny Lindberg, Jörgen Eklund.

Tränare c-pojk: Tomas Johansson.

Innebandysektion: Lennart Blom, Joakim Andersson, Frida Antonsson, Johan Gustavsson, Daniel Johansson, Tomas Johansson, Johan Nyberg, Anna-Lena Prinkkilä, Elin Svensson

2002-2003:

Dam A tvåa i div II Västergötland, finalförlust i DM. Dam U sjua i div III. Sara Anteryd uttagen i distriktslaget, hon gjorde bra ifrån sig att hon senare togs ut i U19-landslaget. Hon blev därmed föreningens första landslagsspelare. Herrar A trea i div III, herrar B trea. A-flick näst sist. C-flick nystartat, finalförlust i DM.

B-pojkar har två lag i seriespel, slutade tvåa respektive femma i en sexlagsserie. C-pojk spelar sammanlagt sju sammandrag. Nystartat D-pojklag, slutar tvåa..

Herrar:

Tränare: Peter Karlgren. Årets spelare: David Skoog. Poängkung A: Anders Johansson. Poängkung B: Per-Inge Carlsson.

Dam

Tränare: Joakim Broberg. Årets spelare: Sara Anteryd. Årets överraskning: Evelina Andersson. Årets poängdrottning: Sara Anteryd. Årets poängdrottning U: Evelina Andersson.

A-flick: Per Blom, Karin Johansson

C-flick: Märta Svensson, Emma Sigfridsson, Linda Darolf, Sara Anteryd

B-pojklag: Tränare: Tomas Johansson, Benny Lindberg, Torbjörn Steen, Jörgen Eklund.

C-pojk, tränare: Tomas Johansson

D-pojk: Daniel Pettersson

Innebandysektion: Tomas Johansson, Frida Antonsson, Lennart Blom, Daniel Johansson, Johan Nyberg, Anna-Lena Prinkkilä, Elin Svensson, Sara Högberg.

2003-2004:

Dam A seriesegrare i div II, ställs mot Filipstad i kvalspel om div I-plats men elitseriesatsande Filipstad var allt för starka. Senare på säsongen erbjuds Fröjereds IF en vakant plats i div I, vilken föreningen tackar ja till. Dam U sexa. Sara Anteryd uttagen i juniorlandslaget, blir föreningens första världsmästare när Sverige vinner junior-VM i Finland. För sin insats belönas hon senare med Tidaholms kommuns idrottsstipendium. Mångårige ledaren Kent Svensson får samtidigt Idrottsledarstipendiet. Herrar A sjua i div III, herrar B trea. Föreningen arrangerar elitseriematch i Sparbankshallen, Tidaholm, mötet Pixbo-Haninge. F14-laget vann sin serie samt Fair Play cup, finalföll i Gothia Cup. F12 mittenplacering. P16 slutade fyra. P15 seriesegrare. P13 seriesegrare i stor stil. P11 igång men inte i seriespel.

Dam:

Tränare: Frida Antonsson, Joakim Andersson, Christian Pettersson

Årets spelare: Linn Bergström. Årets överraskning: Siv Nilsson. Poängdrottning: Märta Svensson.

Herrar:

Tränare: Peter Karlgren. Årets spelare: Niklas Johansson. Årets överraskning: Andreas Karlsson. Poängkung A-lag: Joakim Ivansson. Poängkung B-lag: Per-Inge Carlsson.

F14:

Tränare: Joakim Broberg.

Karin Johansson

F12:

Tränare: Sara Högberg, Linda Lantz, Per Blom, Fredrik Svahn.

P16-P15:

Tränare: Tomas Johansson, Benny Lindberg, Torbjörn Steen.

P13: Tränare: Daniel Pettersson.

P11: Tränare: Johan Lundberg, Kjell Karlsson, Billy Liljegren.

Innebandysektion: Tomas Johansson, Lennart Blom, Frida Antonsson, Anna-Lena Prinkele, Sara Högberg, Daniel Johansson, Johan Nyberg, Elin Svensson, Kent Svensson.

 

2004-2005:

Damlagets första säsong i div I slutar överraskande bra, laget trea efter att ha legat i toppen hela säsongen. Sara Anteryd överlägsen vinnare av seriens skytteliga. Dam U: mittenplacering i div III. Herrar A femma i div III. Herrar B missade seriesegern hårfint. Inte mindre än nio ungdomslag i seriespel, en glädjande framgång som dock ställer till bekymmer för föreningen. Kostnaderna för inköp av kläder och utrustning är en av förklaringarna till att föreningen får ett minusresultat på nästan 75 000 kronor.

Damer:

Tränare: Christian Pettersson. Årets spelare: Karin Johansson. Årets överraskning: Elin Svensson. Poängdrottning: Sara Anteryd.

Herrar:

Tränare: Peter Karlgren. Årets spelare: Joakim Andersson. Årets överraskning: Dennis Bergström. Poängkung A: Joakim Ivansson. Poängkung B: Jimmy Bender.

A-flickor: tränare: Joakim Broberg,

Karin Johansson

B-Flickor: Tränare: Sara Högberg

A-pojk: tränare: Tomas Johansson,

B-pojk: tränare: Daniel Pettersson.

C-pojk: tränare: Johan Lundberg, Kjell Karlsson, Billy Liljegren

D-pojk:tränare: Tomas Bergström, Christer Bremer, Anders Bohman, Jonny Fredriksson, Johan Lundberg, Jan Wallin.

Innebandysektionen: Tomas Johansson, Frida Antonsson, Lennart Blom, Sara Högberg, Daniel Johansson, Johan Nyberg, Elin Svensson, Kent Svensson.

2006-2006:

Damlaget tränades av Joakim Andersson, Christian Pettersson och i slutet av säsongen även av Joakim Broberg. Åsa Johansson fungerade som stabil lagledare under säsongen. Damerna spelade i div. I södra och slutade 7:a i serien med endast 1 poäng till godo till Färjestaden som degraderades. Sara Anteryd vann den interna poängligan på 27 poäng. Till årets spelare utsågs Linda Lantz.

U-laget drabbades av att flera lag drog sig ur serien så det blev endast 9 matcher för deras del.

Patric Löfborg och Peter Karlgren tränade herrarna. A-laget började dåligt men avslutade serien med 9 matcher utan förlust och hamnade sexa. Joakim Ivansson tog hem titeln som årets poängkung. Årets spelare blev Andreas Björnberg och årets överraskning blev Victor Peolsson. B-laget hamnade i mitten av serien. Då det har påbörjats en generationsväxling i laget får man anse att det är klart godkänt.

A-flickorna vann serien under ledning av Joakim Broberg.

B-flick vann även de sin serie. Ledare var Joakim Broberg, Yngve Storm, Eva Bremer och Jörgen Ålebring. Man deltog också i COOP Forum Cup i Skövde, där man vann B-slutspelet, och i Fair Play Cup i Jönköping.

Ett C-flicklag startades upp under säsongen. Man spelade träningsmatcher samt deltog i COOP Forum Cup i Skövde och Fair Play Cup i Jönköping. I Coop Forum gick B-flick till kvartsfinal. Ledare var Evelina Andersson och Jessica Johansson.

D-flick spelade i en serie utan poängberäkning där ledarna var: Daniel Peterson, Magnus Fagerberg och Magnus Svensson.

Gällande distriktslag så representerades FIF på flicksidan av Charlotte Hansson, Angelica Högberg och Nathalie Paulsson i F15 samt Elin Gustafsson i F17. Från pojkleden deltog Victor Peolsson i P15.

A-pojkarna hade 2 lag i seriespel. Där blev det dåliga placeringar för bägge lagen. De åkte ut i kvartsfinal i Fair play cup mot Pixbo som senare vann cupen. Tomas Johansson, Jan Wallin var ledare för lagen.

Johan Lundberg, Daniel Lewinsson, Billy Liljegren och Kjell Karlsson ansvarade för att det var 2 lag anmälda till B-pojk.

C-pojk som deltog i seriespel för första gången hade det tufft i serien. Ledare var Tore Lennartsson, Christer Joelsson, Rickard Andersson och John Pesonen.

D-pojkarna var också 2 lag som spelade utan poängberäkning. Jan Wallin, Johan Lundberg, Jonny Fredriksson, Martin Adamsson, Tommy Karlsson, Christer Brehmer och Tomas Bergström försökte ha koll på 32st. träningsvilliga barn.

Det startades även en IB-skola för 97-98 under vintern. FIF hade då hjälp av Rudbecksgymnasiets elever med specialidrott innebandy.

Det anordnades även en korpturnering i Sparbankshallen 22 april. Där deltog 24 lag.

Innebandysektionen bestod av Ordförande Tomas Johansson, Frida Antonsson, Lennart Blom, Joakim Broberg, Daniel Johansson, Johan Nyberg, Elin Svensson och Kent Svensson